Williams heeft bekendgemaakt tijdens welke raceweekends testcoureur Susie Wolff tijdens VT1 in actie komt. De Schotse zal tijdens de Grands Prix van Spanje en Engeland in de eerste vrije training rijden.

Wolff, die vorig jaar ook al twee vrije trainingen afwerkte en tijdens de afgelopen wintertests ook een dag achter het stuur zat, is voor dit jaar van ontwikkelingsrijder naar testrijder gepromoveerd door het team uit Grove en zal niet alleen tijdens de twee vrije trainingen in actie komen, maar ook bij de twee tussentijdse tests van seizoen 2015 telkens een dag rijden.

Claire Williams, de adjunct-teambaas van de formatie, laat weten dat Wolff ‘indruk heeft gemaakt met wat ze in 2014 heeft laten zien in de vrije trainingen waar ze toen aan heeft meegedaan’, wat reden genoeg is voor het team om haar wederom de kans te geven daadwerkelijk op het circuit te testen, naast al haar werk in de simulator.

“De FW37 is bovendien een evolutie van de FW36 van vorig jaar, die Susie goed kent, dus we maken graag gebruik van haar kennis bij het evalueren en doorontwikkelen van onze nieuwe auto”, laat Williams weten.

Wolff zelf is zeer te spreken over haar takenpakket voor 2015: “Het doet me goed dat ik als testrijder extra tijd achter het stuur krijg. Door mij de kans te geven meer te rijden, ben ik ook beter in staat mijn werk in de simulator met de praktijk te vergelijken en zodoende heeft het team ook weer meer zekerheid over hoe de updates en checks die we in de simulator uitvoeren de auto beter kunnen maken.”

Het doel voor Williams in 2015, zo weet Wolff, is om voort te borduren op de successen van 2014: Williams scoorde vorig jaar een poleposition en negen podiumplekken en werd al doende derde in het WK.