Susie Wolff blijft in 2015 verbonden aan Williams en maakt daarbij promotie: de Schotse is niet langer ontwikkelingsrijder, maar neemt de rol van testrijder op zich.

Dat heeft Williams vrijdagochtend bekendgemaakt. In haar nieuwe rol zal Wolff aan twee vrije trainingen en twee testdagen meedoen. Dat is één testdag meer dan ze gedurende 2014 kreeg, al kwam ze ook in 2014 al uit tijdens de vrijdagochtendtrainingen in Engeland en Duitsland. Wolff zal haar werk op het circuit blijven combineren met dat in de simulator, waarin ze aan de doorontwikkeling van de FW37 van 2015 zal bijdragen en aan de ontwikkeling van de voor 2016 bedoelde FW38.

Wolff (31) laat weten zeer blij te zijn met de contractverlenging en promotie. “Dit is een volgende stap in de juiste richting voor me”, verklaart ze. “Ik ben erg blij dat Williams heeft gezien dat ik progressie heb gemaakt en hard werk en dat ik op basis daarvan beloond word.”

“Het team van Williams bevindt zich verder in een zeer spannende fase van haar bestaan en we gaan met een geweldig gevoel 2015 in”, vervolgt Wolff, verwijzend naar het sterke optreden van de renstal in 2014. “Ik ben er trots op deel uit te maken van dit team en ik ga er samen met de vaste coureurs Felipe Massa en Valtteri Bottas volgend jaar alles aan doen om van de FW37 een bolide te maken waarmee we kunnen voortborduren op de successen die met de FW36 behaald zijn.”

Claire Williams, de adjunct-teambaas van de formatie, laat ondertussen weten erg gelukkig te zijn de samenwerking met Wolff te verlengen en uit te bouwen. “Susie blijft indruk op ons maken met haar technische kennis, goede feedback en performance in de simulator en de echte auto”, zo prijst ze Wolff. “Ze heeft sinds ze in 2012 bij ons kwam steeds meer tijd achter het stuur gekregen en dat we haar nu als onze officiële testrijder hebben aangesteld is daar het logische gevolg van.”

“Met Susie erbij hebben we een sterke en stabiele rijdersbezetting voor 2015, hetgeen van absolute meerwaarde zal zijn als we volgend jaar een sterk vervolg proberen te geven aan het mooie seizoen dat we net hebben gehad.”

Vergne
Williams heeft aangegeven naar een nieuwe ‘ontwikkelingscoureur’ te zoeken nu Wolff promotie heeft gemaakt. Of het team ook nog een andere testcoureur in dienst neemt, is niet duidelijk. Opvallend is namelijk dat Wolff niet als reserve is aangeduid, terwijl Felipe Nasr afgelopen seizoen de test- en reserverijder van Williams was, wat een functie is waar de voormalige Toro Rosso-coureur Jean-Eric Vergne mee in verband is gebracht.