Jean-Eric Vergne is zijn zitje bij Toro Rosso zo goed als zeker kwijt, maar kan wel eens een reddingslijn worden toegeworpen in de vorm van een rol als testrijder bij Williams. Dat meldt Sky Sports F1.

Tijdens het finaleweekend in Abu Dhabi kwamen er berichten naar buiten dat Vergne niet meer op een langer verblijf bij Toro Rosso hoeft te rekenen. De Fransman zou van Red Bull te verstaan hebben gekregen dat er geen plek meer voor hem is bij haar opleidingsteam.

Een verrassing is dat niet. Toen Red Bull aankondigde Max Verstappen in 2015 bij Toro Rosso te laten debuteren, was al duidelijk dat Vergne kind van de rekening zou worden. Hij mocht echter plotseling hopen op een tweede kans toen bekend werd dat Sebastian Vettel het grote Red Bull gaat verlaten en Vergne’s teamgenoot Daniil Kvyat daarom in 2015 promotie naar dat team maakt.

Een aantal races lang vocht Vergne dan ook voor zijn toekomst, maar het lijkt erop dat zijn sterke reeks in de tweede seizoenshelft niet heeft mogen baten: Red Bull heeft na drie jaar genoeg gezien en wil een nieuwe protegé een kans geven, zoals Formule Renault 3.5-kampioen Carlos Sainz jr. of GP3-kampioen Alex Lynn. Aan de Formule 1-ervaring die Vergne daarentegen kan meebrengen, wordt ogenschijnlijk geen waarde gehecht.

Aangezien de meeste racezitjes al vergeven zijn en Vergne bovendien geen sponsorgeld heeft om op terug te vallen, zag het er niet goed uit wat Vergne’s Formule 1-loopbaan betreft, maar Williams biedt hem nu naar verluidt dus een kans om in beeld te blijven in de koningsklasse.

Volgens verslaggever Ted Kravitz van Sky Sports F1 zijn Williams en Vergne namelijk in gesprek over een overeenkomst als test- en reservecoureur. Bij Williams is ruimte voor een nieuwe derde man aangezien de huidige reserve Felipe Nasr in 2015 voor Sauber gaat rijden.

Foto: Vergne met Williams-coureur Felipe Massa en diens manager Nicolas Todt.