Ondanks verbeteringen aan de FW33 kon Williams ook in Hongarije niet scoren. Het team gaat de zomerstop in met een mager totaal van vier punten.

“Het is niet in de uitslag te zien, maar uit onze rondetijden blijkt dat de auto dit weekend competitiever was dan in voorgaande races”, zegt technisch directeur Sam Michael. “We hebben vandaag echter te veel fouten gemaakt. We gaan onze procedures onder de loep nemen om dit de rest van het seizoen niet meer te laten gebeuren.”

Rubens Barrichello was met de dertiende plaats de beste Williams-coureur vandaag. “Ik ben behoorlijk teleurgesteld”, zegt de Braziliaan. “Ik had de hele race problemen met mijn banden en verloor een deel van mijn voorvleugel in de beginfase. Ik rook een kans toen het begon te regenen, maar helaas was het een kort buitje, dus pakte de overstap op intermediates niet goed uit. Het is spijtig, maar we zijn op het moment niet snel genoeg.”

Teamgenoot Pastor Maldonado beleefde een ‘zware’ race. “Bij de start kon ik een paar plekken winnen, maar het was moeilijk om op de baan te blijven, zelfs op intermediates. Ik vergat bij mijn eerste pitstop om de snelheidsbegrenzer aan te zetten, dus dat kwam me op een drivethroughpenalty te staan.”

“Daarna was het loterij met het weer”, vervolgt de Venezolaan, die duidelijk niet het winnende lot had. “We hebben vandaag geen punten gescoord, maar we hebben ons wel verbeterd. We moeten hard werken om in het restant van het seizoen beter voor de dag te komen.”