Een makkelijk telefoontje was het niet, van Claire Williams naar Felipe Massa om te vragen of hij terug wilde komen op zijn beslissing met pensioen te gaan. “Maar ik heb nog nooit iemand zo blij gehoord.”

Dat vertelt Claire Williams, de adjunct-teambaas van de renstal uit Grove, over het belletje naar Felipe Massa om te vragen of hij de naar Mercedes vertrekkende Valtteri Bottas zou willen vervangen.

“Felipe had zijn pensioen aangekondigd en we hebben met veel poespas afscheid van hem genomen, maar toen moesten we hem, inmiddels ex-coureur, dus opbellen om te vragen of hij terug wilde komen uit zijn pensioen”, vertelt Williams aan Sky Sports F1.

“Ik voelde me daar wel even slecht over”, erkent ze, al was dat van korte duur: “Want ik heb nog nooit iemand zo blij en enthousiast gehoord! Dat was een grote opluchting voor ons.” Massa keert zo dus, zonder een race te hebben gemist, terug bij Williams, waar hij van 2014 tot en met 2016 ook al voor reed.

Massa’s ‘perfecte’ afscheid bleek voorbarig.

Massa zelf vertelt aan Sky Sports dat het wel apart was om, na zijn mooie afscheid, terug te komen op zijn beslissing de Formule 1 gedag te zeggen. Williams is er echter van overtuigd dat het een tot op het bot gemotiveerde Massa terugkrijgt: “Hij wil ook graag verder racen. Ik realiseerde me vorig jaar niet dat hij eigenlijk niet wilde stoppen, dus ik ben er zeker van dat hij het heel goed gaat doen in 2017.”