Williams zal voor haar thuisrace op Silverstone een updatepakket, bestaande uit een vernieuwde vloer en bodywork, meenemen, maar zal deze enkel op de auto van Alexander Albon testen. Het gaat er voor nu namelijk om dat het team kan bevestigen dat de updates werken, benadrukt head of vehicle performance Dave Robson.

Meerdere teams hebben al aangegeven in Silverstone met een updatepakket te komen. Williams is een van de teams. Het team zal hopen dat de updates de bolide van Alexander Albon en Nicholas Latifi wat competitiever zullen maken. Vooralsnog staat Williams opnieuw stijf onderaan met drie punten en zijn ze ook vaker achterin dan in het middenveld te vinden.

Voor de thuisrace neemt Williams dus updates mee, maar dat is niet voor allebei de bolides. “We hebben een vernieuwd aerodynamisch pakket voor dit weekend”, zegt Dave Robson, head of vehicle performance bij Williams. “Deze zullen we alleen op Alex’ auto gebruiken, we willen het gedrag van de updates controleren en bevestigen dat ze naar behoren werken.”

Lees ook: Albon denkt nog niet aan terugkeer bij Red Bull: ‘Focus me op het heden’

Het updatepakket bestaat uit een vernieuwde vloer en wat aanpassingen aan het bodywork. “Deze moeten het downforceniveau van de auto efficiënt verhogen”, legt Robson uit. “We kijken uit naar onze thuisrace en proberen de nieuwe onderdelen te begrijpen. Deze zullen waarschijnlijk de balans en de wegligging van de auto veranderen en het kan een beetje tijd kosten voordat de coureurs er het meeste uit kunnen halen.”

Latifi geeft aan dat Williams ‘zeer geduldig’ heeft zitten wachten op het updatepakket en baalt er dan ook van dat hij daar nog even op moet wachten. “De auto gaat er behoorlijk anders uitzien dan degene die we tot nu toe hebben gebruikt, het zal interessant zijn om te zien hoe dit zal uitpakken. Helaas krijg ik die updates waarschijnlijk de komende races nog niet. Ik verwacht dat, als het allemaal goed gaat, ik deze in Frankrijk krijg”, aldus de Canadees.