Alexander Albon houdt zich voorlopig nog niet bezig met een terugkeer naar Red Bull. Hij wil zich vooral op het heden focussen en ziet zichzelf als een Williams-coureur, ook voor een langere termijn.

Albon moest na anderhalf jaar bij Red Bull zijn zitje naast Max Verstappen afstaan aan Sergio Pérez. De Mexicaan presteert naar verwachting en heeft een contract tot en met 2024, waardoor de deur voor een terugkeer voor zowel Pierre Gasly als Alexander Albon dichtgegooid is.

Voor Albon is dat echter geen groot probleem. Hij rijdt nu voor Williams en heeft zich daar tot nu toe bewezen door drie punten te pakken met de bolide die vaak achteraan staat. Voorlopig denkt Albon dan ook niet te veel over een terugkeer naar Red Bull.

Lees ook: Albon droomt van kampioenschap: ‘Maar voor nu blij met waar ik ben’

“Ik kijk alleen naar de dingen op zeer korte termijn”, zegt Albon in gesprek met Crash.net. “Als je erover gaat nadenken, dan denk je aan zaken die geen invloed hebben op jouw toekomst. Ik focus me echt alleen op het heden en ik zie mezelf als een Williams-coureur.”

“Het is mijn taak om het meeste uit de auto te halen en de auto op de best mogelijke manier te ontwikkelen, zodat we wat regelmatiger voor punten vechten en stijgen in het kampioenschap”, vervolgt Albon. “Dat is echt hoe ik dit zie. Natuurlijk gebeuren er dingen om je heen, maar het gaat erom wat je in het heden doet, dat is mijn focus.”