Ook al zal het er met Williams voorlopig niet in zitten, droomt Alexander Albon er nog altijd van om Formule 1-kampioen te worden. Die droom zal nog even moeten wachten, maar Albon klaagt niet: “Ik ben echt blij met waar ik nu ben.”

Albon kwam in 2019 in de Formule 1, samen met Lando Norris en George Russell. Norris kwam bij McLaren terecht, Russell moest geduld hebben bij Williams en Albon mocht zich al snel na een jaar bij Toro Rosso bewijzen bij Red Bull. Na anderhalf jaar bleek dat geen succes te zijn en moest de Britse Thai een jaartje van de zijlijn toekijken.

Nu hij weer terug is in de Formule 1, als Williams-coureur, hoopt Albon zich in de toekomst in de strijd met zijn twee Formule 2-kameraden te kunnen mengen. “Dat is altijd het plan, je moet groot dromen”, zegt Albon in gesprek met Crash.net. “Het is geen geheim dat elke coureur, zodra hij de Formule 1 bereikt, als doel heeft om wereldkampioen te worden.”

Lees ook: Williams-kopstuk onder de indruk van Albon: ‘Vooral in de races heel sterk’

“Het lijkt er natuurlijk op dat George een grote stap vooruit heeft gezet, net als Lando, hij doet het geweldig”, vervolgt Albon. “We moeten een beetje sneller zijn om voor het kampioenschap te gaan, maar op dit moment ben ik echt blij met waar ik ben. Het duurt misschien een beetje langer, maar dat is het plan.”

Albon tevreden over seizoenstart

Mocht het dan zover komen dat hij met Norris en Russell om de titel strijdt, gelooft Albon dat hij de twee Britten kan verslaan. “Dat moet je geloven, anders heeft het geen nut om te racen.”

Voor nu is Albon tevreden over het verloop van zijn seizoen. “Het gaat volgens mij erg goed en ik wil hier blijven, dat is mijn doel. Onze seizoenstart is echt goed. Als team staan we niet per se waar we willen staan, maar we hebben de kansen benut door punten te scoren op momenten dat het onmogelijk leek.”

Ook het racen zelf gaat ‘erg goed’. “Er was een klein beetje het gevoel dat dit een verlossingsjaar zou zijn. Dat is ook wat ik wilde. Ik wil bewijzen waartoe ik in staat ben. Het is natuurlijk nog erg vroeg, maar het gaat zeer goed. Ik kan niet klagen”, besluit de Williams-coureur.