Williams heeft de zeventienjarige Lance Stroll opgenomen in haar talentenprogramma. Stroll maakte eerder onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy en racete afgelopen jaar in de Formule 3.

Stroll zal ook volgend seizoen in de Formule 3 uitkomen, maar gaat daarnaast in de simulator aan de slag voor Williams en meelopen op de fabriek, zo meldt het team. “Lance zal volledig bij het team betrokken zijn, net als Valtteri Bottas toen hij zich in 2011 bij het ontwikkelingsprogramma van Williams aansloot”, meldt het team, dat Bottas in 2011 twee dagen liet testen, alvorens hem in 2012 tijdens vrije trainingen in te zetten.

Of Stroll ook de kans krijgt in een Williams-bolide het circuit op te gaan, laat het team in het midden. “We zijn als team echter toegewijd aan de ontwikkeling van talent, zoals we met Bottas – die promotie heeft gemaakt naar een racezitje – hebben laten zien. We zien in Lance een groot talent, dus we verheugen ons erop met hem te werken en hem te helpen zich verder te ontwikkelen”, vertelt adjunct-teambaas Claire Williams.

Stroll zelf laat wete dat het ‘een eer’ voor hem is om deel uit te mogen maken van ‘een team met zoveel geschiedenis en succes’. “Zeker omdat ze ook een goede reputatie hebben wat betreft het opleiden van jonge coureurs. Voor mij is dit een spannende en belangrijke tijd in mijn loopbaan. Mijn toekomst ligt nu bij Williams”, benadrukt de Canadees, die de band met Ferrari dus heeft verbroken.

Stroll is de zoon van de miljardair Lawrence Stroll, die eerder in verband werd gebracht met een overname van Sauber. Dat ging echter niet door. Stroll junior finishte afgelopen seizoen overigens als vijfde in het Europees Kampioenschap Formule 3, maar kende een bewogen jaar. Hij werd na een eerdere diskwalificatie voor één raceweekend geschorst wegens roekeloos rijgedrag, maar zegt daar veel van te hebben geleerd.