Met nu al drie behaalde punten meer dan vorig jaar, kan de start van het seizoen voor Williams als succesvol worden bestempeld. Dat wil echter niet zeggen dat ze het bij Williams nu rustig aan doen.

 

Pastor Maldonado heeft al twee keer aan punten mogen ruiken, maar haalde ook tot twee keer toe de finish niet. De snelheid was er echter wel en dus is de Venezolaan optimistisch: “We hebben in de vorige twee races al laten zien snel te zijn en hopelijk kunnen we dat in China doorzetten en misschien kunnen we ook wat punten pakken.”

 

Maldonado noemt het Shanghai International Circuit als een van zijn favoriete circuits op de kalender. “Het is een uitdagende baan, te meer omdat het moeilijk is dicht achter je voorganger te komen. Je moet dus goed voor de dag komen om optimaal van het DRS-systeem te profiteren.”

 

Teamgenoot Bruno Senna haalde alle acht punten dit seizoen voor Williams binnen in Maleisië en kijkt uit naar de Chinese Grand Prix.”Het is alweer twee jaar geleden dat ik hier in China ben geweest, maar ik ben zeer optimistisch over mijn kansen. Ik moet de baan weer opnieuw leren kennen, maar als dat goed lukt, is er veel mogelijk. De inhaalmogelijkheden zijn goed, dankzij de variatie tussen snelle en langzame bochten. Ik kijk dan ook erg uit naar de race”, aldus Senna.

 

Het motorprobleem dat Maldonado had in Maleisië is inmiddels gevonden en verholpen, aldus Renault Sport: “Er was een probleem met de zuiger. Nu we het probleem onderkennen, kunnen we er op toe zien dat het niet opnieuw gebeurt, zowel bij Williams als bij een van onze andere partners.”

 

Volgens chef operationele zaken Mark Gillan, wordt de Grote Prijs van China een interessante test voor de Williams FW34. “Het circuit van China is altijd zwaar voor de banden. Het zal dus interessant zijn om te zien of we beter in staat zijn met onze banden om te gaan dan vorig jaar. Het weer kan ook een rol gaan spelen. Vaak zien we hier schommelende temperaturen en je weet in China ook nooit zeker of het droog blijft. Maar als we onze vorm uit de eerste twee races hebben kunnen vasthouden, moeten we competitief kunnen zijn.”