*

Williams onthult lichtblauw-witte FW42, Rokit nieuwe hoofdsponsor

Sjaak Willems

Sjaak Willems

11 februari 2019 16:15

Williams onthult lichtblauw-witte FW42, Rokit nieuwe hoofdsponsor

Het team van Williams heeft op de thuisbasis in Grove zijn nieuwe livery gepresenteerd. De FW42, de auto voor 2019, is in overwegend wit en lichtblauw gespoten. De naam van de nieuwe hoofdsponsor Rokit staat groot op de auto en de achtervleugel. Het team heet sinds vandaag dan ook officieel Rokit Williams Racing. 

Rokit neemt de plek in van Martini. Rexona is het team wel trouw gebleven, de deodorantfabrikant heeft op de nieuwe auto ook een prominent plekje gekregen. “Ik wil de wereld laten zien dat we een fris merk zijn, revitalised. Ik wilde niet terug naar het traditionele blauw na het vertrek van Martini”, aldus Claire Williams bij de presentatie. Op het technisch vlak valt er weinig over de getoonde auto te zeggen aangezien het om een dummy gaat. In Barcelona is de daadwerkelijke auto pas te zien.

 

Lees ook: ‘2018 vreemd genoeg ook een goed jaar voor Williams’, legt Lowe uit

Reputatieschade

Het is sterk de vraag of Williams met deze nieuwe uitdager erin kan slagen om het gezichtsverlies van de afgelopen jaren enigszins te herstellen. Het topteam van weleer kende in 2018 een rampjaar. Er werden slechts zeven punten gescoord, coureurs Stroll en Sirotkin reden steevast in de achterste gelederen.

Koppen rolden in de top en ook de line-up is ingrijpend veranderd. F2-kampioen George Russell maakt zijn debuut, de plek aan de andere kant van de garage wordt ingenomen door de teruggekeerde Robert Kubica.