Nu het circuit in Yeongam een jaar heeft kunnen ‘rijpen’ verwacht Williams dat er meer grip voorhanden is. De renstal houdt er rekening mee dat het weer niet veel anders zal zijn dan vorig jaar, dus met veel regen.

“De weersvoorspellingen gaan vooralsnog uit van een natte vrijdag en kans op regen gedurende het weekend”, zegt teammanager Mark Gillan. “We moeten dus voorbereid zijn om ons programma op de condities aan te passen.”

“We willen beide coureurs zoveel mogelijk kilometers laten maken op vrijdag om de achterstand uit Japan weg te werken en aan de afstelling te werken”, vervolgt Gillan. “We willen laten zien dat we ons per race kunnen verbeteren en hopen dat te bekronen met punten.”

Rubens Barrichello kwalificeerde zich vorig jaar in de toptien en eindigde de race als zevende, terwijl zijn teamgenoot van toen Nico Hülkenberg ook een punt pakte. “Vorig jaar heb ik me zeer vermaakt in Zuid-Korea”, aldus Barrichello. “Het was een goede race voor ons.”

Voor Pastor Maldonado wordt het zijn eerste bezoek aan Zuid-Korea. “Het is opnieuw een circuit dat ik totaal niet ken, dus het zal een lastig, maar interessant weekend worden”, zegt de Venezolaan.