Het team van Williams maakte in Duitsland een raceweekend mee dat men ook wel schriftelijk had kunnen afdoen: Pastor Maldonado eindigde buiten de punten, Rubens Barrichello viel uit.

Williams heeft het moeilijk dit seizoen en ook op de Nürburgring kwam daar geen verandering in.

De ooit zo succesvolle Britse renstal scoorde voor de derde race op rij geen punten en zag slechts één van haar coureurs na een anonieme race de finish halen op een weinig spannende veertiende plaats.

Rookie Maldonado, veertiende aldus, vat zijn zondag in een aantal zinnen samen: “Het was een zware race. Aan het begin van de tweede stint leek het even goed te gaan op de zachtere banden, maar na de volgende stop ging het een stuk minder goed op de medium-Pirelli’s en verloren we posities en snelheid. We hebben onze best gedaan, het was gewoon onze dag niet.”

De ervaren rot Barrichello rept in zijn terugblik eveneens over een goede beginsfase, welke vervolgens niet tot iets heeft geleid. De Braziliaan moest zijn auto na 23 ronden in zijn pitbox parkeren wegens een olielek. “Ik wilde nog doorgaan, maar het team zei dat er geen beginnen aan was en had het wat dat betreft aan het rechte eind”, resumeert hij.