Om banden te sparen voor de race stuurde Williams Pastor Maldonado niet meer de baan op in Q2. Rubens Barrichello mocht het nog wel proberen, maar bleef op de vijftiende plek steken.

“Het was ons plan om banden te sparen voor de race, dus deden we maar één run op de hardere banden in Q1”, verklaart technisch directeur Sam Michael. “Rubens reed sterk in de openingsessie dus lieten we hem nog een run doen op de superzachte banden in Q2. Helaas had hij een probleem met KERS aan het begin van zijn snelle ronde.”

Barrichello vult aan: “Het was nog best een behoorlijke ronde, maar eerder waren we competitiever, dus ik ben teleurgesteld. We dachten dat elfde of twaalfde mogelijk was. Toch hebben we genoeg banden achter kunnen houden om morgen met een solide strategie een goed resultaat neer te zetten.”

Maldonado heeft nog een extra set op voorraad, omdat hij in Q2 helemaal niet reed. “Het is essentieel om het maximale uit de races te halen en voor onze strategie was het belangrijk om geen banden te verspillen. Het wordt een groot gevecht met de auto’s om ons heen, hopelijk kunnen we profiteren van de verse banden.”