Williams heeft de eerste beelden van haar nieuwe bolide, de FW40, getoond. Het is daarmee het eerste team dat officieel beeld van een 2017-auto heeft gepubliceerd.

Williams heeft dat in samenwerking met Autosport.com en Motorsport.com gedaan en heeft ook gelijk een YouTube-filmpje van de nieuwe auto online gezet.

Aan de FW40 is het effect van de nieuwe regels wat betreft aerodynamica duidelijk te zien. Zo heeft de voorvleugel zoals verwacht een meer driehoekige, v-vorm, terwijl de achtervleugel lager en gekanteld is en van onder naar boven wat in de breedte uitloopt.

De vleugels van de bolide zijn sowieso wat breder – vijftien centimeter extra voor en twintig centimeter achter, respectievelijk – net zoals de bolide in z’n geheel, die van 180 centimeter breedte naar twee meter is gegaan. Daarnaast maken ook de dikkere Pirelli-banden zichtbaar verschil.

De Williams FW40 is verder nog altijd voorzien van een neus met een ‘duimpje’ als voorste punt, net zoals zijn recente voorgangers. De kleurstelling van de Williams-bolide is verder ook nog hetzelfde als de afgelopen jaren, wat het aanzien van de auto dan weer niet super drastisch anders maakt.

Dan nog de type-aanduiding, FW40. Williams-fans die thuis meetellen, zullen vast hebben opgemerkt dat de vorige Williams de FW38 was, maar het traditieteam uit Grove heeft besloten de noemer FW39 over te slaan om het veertig jarig bestaan van het team samen te laten vallen met de aanduiding FW40.