Het team van Williams verwacht in de komende drie races sterk te presteren. De formatie uit Grove baseert zich daarbij op in het verleden behaalde resultaten én een aankomend updatepakket.

Rob Smedley, head of vehicle performance bij Williams, rekent erop dat het team zich goed zal herpakken na het teleurstellende weekend in Monaco, waar het in de kwalificatie met geen van haar coureurs Q3 wist te halen en er ook niet in slaagde punten te scoren.

Monaco lag de FW37 echter niet, zo klinkt het vanuit Williams. In Canada moet het beter gaan, want het Circuit Gilles Villeneuve past wél bij de FW37, terwijl Williams verder met ‘een aantal updates komt die op veel vlakken voor flink winst moeten zorgen’, zo vertelt Smedley aan ESPNF1.

Voor de race daarna, die in Oostenrijk, komt Williams vervolgens zelfs met een groot updatepakket, meldt Smedley. “Ik kan niet in details treden, maar dat pakket zou echt voor een forse stap vooruit moeten zorgen. We kunnen niet wachten om dat op de auto te schroeven.”

De Engelsman geeft verder nog aan dat Williams vanaf Oostenrijk met een constante stroom updates voor de FW37 komt. Hij rekent er dan ook op dat Williams de komende tijd niet alleen weer op het niveau van voor Monaco zit, maar zelfs verder naar voren weet te komen.

“Ik denk dat we in Canada weer staan waar we ook in Barcelona stonden, namelijk in de buurt van de topteams, terwijl we met de updates misschien zelfs nog wat extra’s vinden. Daarna volgt Oostenrijk, wat we zoals we vorig jaar zagen een circuit is dat ons heel goed ligt. Toen claimden we in de kwalificatie immers de gehele eerste startrij”, zegt het kopstuk van het team dat in 2014 in Oostenrijk ook haar eerste podiumplek van het jaar scoorde.

“In 2014 kwamen we daarna, vanaf de race in Engeland, ook echt in een goede flow. We scoorden vanaf dat moment regelmatig podiumplaatsen en de punten stroomden tot aan het eind van het jaar binnen. Ik zie dan ook met veel vertrouwen uit naar de komende drie races”, aldus Smedley.