Williams gaat er vanuit dat Sergej Sirotkin ‘de komende jaren’ onderdeel blijft van het team, terwijl Sirotkins sponsor SMP Racing ook uitgaat van een langere samenwerking.

“Zoals gewoon is voor een Formule 1-team laten we ons nooit in specifieke termen uit over coureurs, maar wat we wel kunnen vertellen, is dat we een contract voor meerdere jaren met Sergej hebben”, wordt Williams-ceo Mike O’Driscoll geciteerd door Autosport.

Sirotkin werd vorige week officieel aangesteld door Williams, na weken van speculatie. O’Driscoll benadrukt dat het team ‘veel vertrouwen’ heeft in de 22-jarige Rus. “Dus reken er maar op dat je Sergej de komende jaren in Williams-uniform ziet rondlopen.”

Volgens Dmitry Samorukov, één van de bestuursleden van het SMP Racing-programma dat vooral Russische coureurs ondersteunt, is het met oog op ‘Sirotkins werk met het team en de auto’ niet meer dan logisch dat er voor meer dan een jaar getekend is.

“Ons programma is opgezet voor meer dan een jaar”, benadrukt hij. “De voorwaarden in de deal zijn zeer flexibel, maar wat de duur daarvan betreft gaat het absoluut om meer dan één jaar.”

De nieuwe Williams-coureur Sergej Sirotkin.