De vriendschap tussen Max Verstappen en Esteban Ocon zijn voorlopig even bekoeld. Na het incident op de baan kwam het na de wedstrijd op Interlagos tot een verhitte confrontatie waarbij over en weer geduwd werd. De duwpartij krijgt nog een staartje, de twee hebben zich moeten verantwoorden bij de wedstrijdleiding. 

Hij heeft er geen woorden voor. Verstappen lag comfortabel op kop, was bezig een voorsprong op Lewis Hamilton op te bouwen en leek op weg naar een sensationele overwinning. Maar een touché met achterblijver Esteban Ocon verpestte alles en Verstappen werd uiteindelijk tweede.

Lees ook: Ocon: ‘Ben erg teleurgesteld door Max’ gedrag na de race’

“Ik weet niet wat ik moet zeggen. Je doet alles goed en dan wordt me een overwinning door de neus geboord door zo’n idioot”, brieste Verstappen na afloop. De race liep op rolletjes, Red Bull was duidelijk de snelste vandaag. “Het ging beter dan verwacht, de auto werkte briljant. We hadden een goede strategie en we konden lang doorgaan op de supersofts. En ik was eigenlijk van plan mijn eigen race te rijden en toen kwam die Force India uit de pits. Je mag jezelf natuurlijk unlappen maar je moet wel uitkijken. En dan rijdt hij bij mij in de zijkant naar binnen.”

‘Hij gedroeg zich als een mietje’
Om er vervolgens nog nurks uit te persen: “Ik ben blij met een tweede plek hoor maar we hadden moeten winnen. Ik weet niet wat ik moet zeggen.” Alhoewel, op de boardradio had Verstappen er de volgende woorden voor: “Ik hoop niet dat ik hem tegenkom straks in de paddock. Wat een %$#$!”

Bij de weging kwamen de twee kemphanen elkaar tegen en werd er over en weer geduwd. Ocon en Verstappen zijn voorlopig even geen vrienden meer. “Daar gebeurde helemaal niks”, zei Verstappen daar tijdens de persconferentie daarover. “Hij gedroeg zich als een mietje.” Ocon noemde Verstappen naderhand onprofessioneel. “Wat ik daarvan vind? Dat hij een Arschloch is.”

Het duwincident krijgt wellicht nog een staartje, Verstappen en Ocon moeten zich melden bij de wedstrijdleiding.

Foto: Racing Pictures