Valtteri Bottas moet zijn kostbare spin achter de safety car in China zo snel mogelijk vergeten en gewoon verdergaan. Dat vindt Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Bottas spinde in ronde zes terwijl de race geneutraliseerd was, omdat hij zijn banden te fanatiek probeerde op te warmen. Hij zakte zo terug van de vijfde naar de twaalfde plek. Uiteindelijk werd hij nog wel zesde, maar het was een domme fout, erkent Bottas zelf ook.

“Valtteri vergooide zijn eigen race met die fout achter de safety car”, zegt teambaas Wolff op zijn beurt, al neemt hij het ook op voor zijn coureur. “Het kan de beste overkomen. Het was erg glad op de nog opdrogende baan en hij verloor de controle simpelweg.”

“Hij moet zich nu gewoon snel herpakken. Analyseren wat er fout ging, en verder. Dit was namelijk pas de tweede race van het jaar en er zijn er nog achttien te gaan”, zo spoort hij de coureur aan die volgens Wolff op bepaalde momenten net zo snel was als zijn teamgenoot Lewis Hamilton.

Bottas is volgens Wolff mentaal ook sterk genoeg om een dergelijke fout snel achter zich te laten. De Fin zelf is dat ook zeker van plan. “Als je zo’n fout hebt gemaakt, is het daarmee ook gelijk gedaan. Je moet proberen het te vergeten en er alles aan doen het de volgende race goed te maken.”

“Ik ben daarom ook blij dat we komende zondag alweer een race hebben”, zegt Bottas, die zichzelf voor het zover is ‘nog eens goed in de spiegel zal bekijken’, vertelt hij. “Zodat ik hier sterker van word.”

Bottas heeft wel eens leukere raceweekends gehad.