*

Wolff: ‘Het gaat om details, dus we moeten als team top zijn’

Daan de Geus

Daan de Geus

12 april 2018 11:12

Wolff: ‘Het gaat om details, dus we moeten als team top zijn’
Sutton Images

Mercedes kan het zich niet permitteren meer fouten te maken en moet de komende races – te beginnen met dit weekend in Sjanghai – als team op de top van haar kunnen presteren.

Dat maakt teambaas Toto Wolff duidelijk na twee races waarin het kampioenschapsteam volgens hem ‘telkens met één auto aan schadebeperking moest doen en met de ander naast de zege greep’, zoals hij geciteerd wordt door ESPNF1. “We zijn dit seizoen dan ook niet begonnen zoals gehoopt”, erkent Wolff.

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft dit jaar al een aantal keer reden gehad zorgelijk te kijken.

Aan de andere kant waren het telkens details die de doorslag gaven in de strijd om de zege met Ferrari, die Mercedes dit jaar dus al twee keer heeft verloren. In Australië was het de timing van de virtual safety car en het uitrekenen van de marges die het daarbij voor pitstops van anderen moest hebben, in Bahrein kwam Mercedes er pas laat achter dat Sebastian Vettel na een vroege eerste stop niet meer naar binnen zou gaan, waarna Valtteri Bottas zijn achterstand nét niet meer kon goedmaken. “Dat het om details gaat, verzacht de pijn niet, maar maakt het juist extra frustrerend.”

Volgens Wolff heeft Mercedes zowel Australië als Bahrein daarom met dezelfde les verlaten – ‘dat er absoluut geen ruimte is voor fouten, nu het aan kop zo dicht bij elkaar zit’ – en moet het die nu dus in de praktijk brengen. “Om races te winnen, moeten we als team op de top van ons kunnen presteren.” De race van dit weekend in Sjanghai biedt Mercedes een uitgelezen kans dat te doen, op een circuit waar het de laatste vier jaar heeft gewonnen. “Deze baan is in het verleden goed voor ons geweest. Na wat de laatste weken mis is gegaan, kunnen we hier hopelijk wat dingen rechtzetten.”

Lees meer over

Ferrari Mercedes Wolff

Gerelateerd