Toto Wolff lijkt af te stevenen op een nieuw contract met Mercedes. De huidige overeenkomst van de teambaas loopt eind 2017 af.

Wolff, die ook aandeelhouder van het Formule 1-team van Mercedes is, vertelt aan de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat alles goed loopt tussen hem en het Mercedes-bestuur en hij er op rekent dat het wel van een nieuw verdrag komt.

“De samenwerking met het bestuur verloopt goed. Er zitten veel mensen in het bestuur waar ik nog elke dag van leer, waardoor ik erg geniet van mijn werk”, vertelt Wolff, die de afgelopen drie seizoenen natuurlijk ook heeft kunnen genieten van drie door Mercedes gewonnen constructeurstitels, terwijl Mercedes-coureur Lewis Hamilton twee rijderstitels won en zijn ex-teamgenoot Nico Rosberg één.

Wolff, die niet alleen de teambaas is van Mercedes’ Formule 1-renstal, maar ook de motorsportchef van het Duitse automerk, durft zijn verwachting om aan te blijven zelfs wel hardop uit te spreken. “Je kan er op rekenen dat ik dit nog wel een tijdje blijf doen”, aldus de Oostenrijker.