Williams-kopstuk Toto Wolff is er van overtuigd dat het wel goed komt met coureur Pastor Maldonado, aangezien deze volgens hem leert van zijn fouten en zijn huidige moeilijkheden dus te boven zal komen.

Maldonado heeft dit jaar laten zien snel te zijn, met het winnen van de Grand Prix van Spanje als bewijs, maar heeft in de acht races daarna geen punten meer gescoord en vooral straffen en uitvalbeurten verzameld doordat hij vaak te wild reed.

In gesprek met Formula1.com erkent Wolff dat Maldonado de laatste tijd teveel fouten heeft gemaakt, maar benadrukt hij eveneens dat de Venezolaan zijn zaakjes wel op orde zal krijgen en zijn snelheid zal leren uitbuiten: “Sinds dat domme incident in Monaco hebben de verdere incidenten zich opgestapeld en zijn prestaties lijden daaronder, maar ik denk dat hij nu wel door heeft dat de Formule 1 niet de GP2 is en er een andere benadering vereist is.”

“Pastor is namelijk een intelligente jongen en hij zal hier dus zeker van leren. Hij begrijpt namelijk dat hij zich momenteel in een moeilijk parket bevindt, maar ik weet honderd procent zeker dat hij er sterker uit zal komen.”

Wolff neemt verder nog maar eens de tijd om te beklemtonen dat Maldonado in zijn ogen een ruwe diamant is. “Hij heeft namelijk enorm veel pure snelheid en rauw talent. Wat daarnaast nog in zijn voordeel spreekt, is dat hij een aardige kerel is, hetgeen erg belangrijk is binnen de sociale omgeving van een Formule 1-team.”