Het managen van de strijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg is ‘niet altijd makkelijk’ voor Mercedes-teambaas Toto Wolff: ‘Maar het is een fijn probleem om te hebben’.

Dat vertelt Toto Wolff aan Motorsport.com, waar tegenover hij verklaart dat Mercedes het accepteert dat het managen van ‘de rivaliteit en controverses’ tijdrovend en niet altijd eenvoudig is: “Want dat hoort erbij als je twee eerste coureurs hebt die je gelijk materiaal en gelijke kansen geeft.”

www.sutton-images.com Toto Wolff (AUT) Mercedes AMG F1 Director of Motorsport at Formula One World Championship, Rd8, European Grand Prix, Qualifying, Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan, Saturday 18 June 2016. BEST IMAGE

Wolff heeft het lang niet altijd makkelijk met Hamilton en Rosberg als coureursduo.

“Het positieve is echter dat het niet elk weekend mis gaat, terwijl de teamstrijd tussen Lewis en Nico één van de belangrijkste verhaallijnen van het seizoen is. Ikzelf zou de ophef die erbij komt kijken liever vermijden en het liefst gewoon races winnen, maar ja, we zitten in de entertainmentindustrie.”

Waar Wolff echter voor waakt, is dat de strijd tussen de coureurs overslaat naar het team. Wat hij echter ook weet, is dat het in 2017, als de regels veranderen, wel eens een ander verhaal kan zijn. “Misschien gaat de titelstrijd dan wel tussen vier of zes jongens en komen Lewis en Nico elkaar minder tegen.”

Het managen van het interne duel is vooralsnog dus een ‘fijn probleem om te hebben’: “Ook al is het soms wel vermoeiend”, erkent Wolff. “We weten echter een goede balans te vinden, waarbij de coureurs elkaar en de auto beter maken, zonder dat de rivaliteit overslaat en de teamgeest verpest.”