Mercedes zit door het verrassende vertrek van wereldkampioen Nico Rosberg in een ‘onverwachte situatie’ maar gaat de tijd nemen het zoeken van een vervanger. Dat zegt teambaas Toto Wolff.

Rosbergs beslissing een punt achter zijn Formule 1-loopbaan te zetten, komt ook voor Mercedes als verrassing. Wolff neemt in reactie echter (uiteraard) eerst de tijd om Rosberg te bedanken voor zijn bijdrage de afgelopen jaren.

“Sinds 2010 heeft hij enorm veel energie in het team gestoken, ook door zijn competitieve aard. Als team zijn we daar sterker door geworden en willen hem graag danken voor zijn geweldige bijdrage aan ons succes.”

“Dit is een dappere beslissing van Nico”, meent Wolff verder. “Het onderstreept dat hij een sterke persoonlijkheid is. Hij heeft zijn droom bereikt en besloten op zijn hoogtepunt te stoppen.”

“Nico was ook heel duidelijk in de redenen voor zijn beslissing, waardoor ik het direct heb geaccepteerd toen hij bij me kwam om het te vertellen”, deelt de Mercedes-teambaas mede.

“Als team zitten we nu wel in een overwachte, maar spannende, situatie. We gaan een tijdperk met nieuwe regels in en er is daarbij ineens een Mercedes-zitje vrij voor de komende jaren.”

“We gaan echter de tijd nemen om onze opties te overwegen en zullen dan de juiste keuze maken met oog op onze toekomst”, besluit de teambaas van de formatie die de Formule 1 de afgelopen jaren gedomineerd heeft.