Mercedes moet ervoor zorgen dat de W09, haar bolide voor 2018, de diva-trekjes van de W08 van afgelopen seizoen niet overneemt.

Dat is de duidelijke boodschap van teambaas Toto Wolff aan Mercedes’ technische team. Wolff bestempelde de W08 van 2017 al vroeg in het jaar als een diva. De auto was namelijk snel, maar lastig af te stellen, met een per circuit behoorlijk wisselende performance.

Met Mercedes-coureur Lewis Hamilton die de rijderstitel won en Mercedes dat zelf voor het vierde jaar op rij het constructeurskampioenschap claimde, was de auto ‘onder de streep wel het snelst’, volgens Wolff. “Al bleef ze wel een diva”, wordt hij geciteerd door Crash.net.

Mercedes-teambaas Wolff.

“We willen de diva graag houden in 2018, maar willen wel van haar valse karakter af”, zegt Wolff.

Dat Mercedes de slotrace van 2017 in Abu Dhabi domineerde, is volgens hem verder ‘nog geen reden onszelf schouderklopjes te geven’. “Je moet onze pace daar met een slag om de arm interpreteren.”

“Ik denk namelijk niet dat we in Abu Dhabi alles al hebben gezien dat in 2018 op de auto’s zit”, zegt hij. Wolff blijft daarom ‘liever sceptisch’. “Zodat we er alles aan blijven doen om onze eigen auto zo goed mogelijk te maken en de gebreken verhelpen.”