Mercedes-bobo Toto Wolff heeft nog altijd aandelen in het team van Williams, maar is van plan deze van de hand te doen zodra hij eenmaal een geschikte koper gevonden heeft.

Wolff is sinds 2009 aandeelhouder in het team van Williams en nam vorig jaar een meer actieve rol op zich met betrekking tot het runnen van het team. Begin 2013 werd Wolff echter als motorsportchef aangesteld door Mercedes, met als gevolg dat hij zijn rol bij Williams moest opgeven.

Wolff heeft verder een principe-akkoord getekend om aandelen in het team van Mercedes te nemen, dus om belangenverstrengeling te voorkomen gaat hij zijn aandeel in Williams – dat zo’n 16% van het team bedraagt – verkopen.

“Het feit dat ik nog altijd aandelen in Williams heb, botst niet met mijn werk voor Mercedes, want ik heb mijn functie bij Williams neergelegd, maar het is natuurlijk wel een aparte situatie”, beaamt Wolff in gesprek met persbureau Reuters.

“Ik ben het Frank Williams en de rest van zijn familie echter verschuldigd om mijn aandelen op een verantwoorde manier van de hand te doen”, vindt Wolff. “Ik vind niet dat ik het kan maken om mijn aandelen zomaar op de markt te gooien en lukraak te verkopen.”

“Ik wil mijn aandelen alleen verkopen aan een geschikt persoon, die graag een rol wil spelen in de sport, het team van Williams begrijpt en dat hopelijk ook nog eens wil sponsoren”, verklaart Wolff, die toegeeft dat het ‘niet makkelijk is zo iemand te vinden’.

De Oostenrijker wordt naar eigen zeggen niet door Mercedes verplicht om zijn aandelen voor een bepaalde tijd te verkopen, dus van tijdsdruk is geen sprake.

Claire Williams, de nieuwe adjunct-teambaas van de renstal uit Grove, laat weten dat Williams het aan Wolff laat om te doen wat hij het beste acht. “Toto heeft ons vorig jaar erg goed geholpen en is een geweldige aandeelhouder om te hebben. Als hij echter vindt dat er nu sprake is van belangenverstrengeling en hij zijn aandelen wil verkopen, dan respecteren we dat.”

“Ik spreek nog regelmatig met Toto en weet dat hij nooit iets zou doen om het team te schaden. Ik ga er vanuit dat hij inderdaad alleen zaken wil doen met een geschikte koper, want zo verantwoordelijk is hij wel.”