Marco Zecchi verwacht de komende dagen bericht van Jordan. Wordt Robert Doornbos wel of niet derde coureur? Marco Zecchi heeft maandagmorgen van het door Midland F1 overgenomen Jordan te horen gekregen dat hij de komende dagen bericht zal krijgen. Zecchi, die in het nieuwste nummer van FORMULE 1 (donderdag in winkel) tekst en uitleg geeft over de onderhandelingen van Doornbos en Jordan, heeft voor zijn pupil Doornbos een voorstel bij de formatie neergelegd. Doornbos greep begin februari naast één van de twee Grand Prix-plaatsen bij Jordan toen teameigenaar Alex Shnaider plots Taigo Monteiro en Narain Karthikeyan presenteerde als zijn coureurs voor komend seizoen. Doornbos koesterde lang goede hoop een van de plaatsen te bemachtigen. Nu richt hij zich op een plaats als derde coureur die tijdens de vrijdagsessies in actie mag komen.

Of Doornbos daadwerkelijk die positie krijgt aangeboden hangt wederom van geld af. Volgens Zecchi heeft Doornbos geen kans als het team alleen kiest voor geld. ,,Kiezen ze voor de combinatie talent en geld, dan ziet het er goed uit’’, zegt Zecchi in FORMULE 1.

Zecchi weet dat er talloze kandidaten op de loer liggen en dat die ook hard werken aan plannen om de nieuwe formatie te overtuigen. De grootste concurrent kan hij wel aanwijzen: Mario Dominguez uit Mexico. De Champcar-coureur reed afgelopen afgelopen vrijdag maar liefst een installatieronde. Door het slechte weer kon de helikopter niet opstijgen en moest Dominguez met de Jordan EJ15 terug naar de pits. Of hij nogmaals in actie komt is onduidelijk. Dominguez wil graag een garantie dat hij in 2006 kan racen bij Midland F1 en de loyale coureur schijnt ook te vrezen dat zijn Champcar team HVM uiteenzal vallen als hij met zijn sponsors vertrekt naar Jordan.