Met zijn overwinning in Monza staat de teller voor Sebastian Vettel dit jaar alweer op acht zeges. Toch is deze racewinst heel belangrijk voor hem, zo vertelt een licht geëmotioneerde Vettel.

“Dit is inderdaad een emotioneel moment voor me”, beaamt Vettel tijdens de persconferentie na de race. “Monza betekent veel voor me en het is bijzonder om hier te winnen, zeker aangezien ik hier in 2008 mijn eerste overwinning in de Formule 1 heb gepakt.”

“Toen ik over de streep reed, kwamen al die herinneringen weer naar boven”, vervolgt de kampioenschapsleider, volgens wie het ‘onbeschrijfelijk’ is om in Monza op de hoogste trede van het podium te staan: “Het stond echt helemaal vol met mensen onder het podium. Het gevoel dat je daarvan krijgt, is moeilijk te bevatten. Het is ongelofelijk om hier op het podium te staan.”

Volgens Vettel krijgt zijn zege verder nog extra glans doordat zijn team Red Bull het traditioneel juist moeilijk heeft op Monza. “De laatste twee jaar is dit een lastig circuit voor ons geweest, maar de auto was gisteren al geweldig en vandaag zelfs nog beter.”

“Het was echt een geweldige race en het is heerlijk om hier te winnen”, resumeert Vettel, die tenslotte nog wel even terugblikt op de start en de herstart: “De start was niet zo best, want Fernando Alonso kwam ineens langszij en passeerde me. Ik haalde hem bij de herstart vervolgens weer in en dat was spannend. Fernando liet me daarbij namelijk weinig ruimte en ik kwam half op het gras terecht, maar het was net genoeg. Daarna kon ik naar de zege rijden”, glundert hij nog na van zijn dappere inhaalactie en aansluitende overwinning.