Terwijl teamgenoot Vettel morgen vanaf polepositie vertrekt, start Charles Leclerc een rijtje lager op P3. Hoewel de Monegask blij is met de teamprestatie, is hij kritisch voor zichzelf. “Ik heb niet ingespeeld op de baan die verbeterde”, steekt Leclerc de hand in eigen boezem.

Hij staat er wat sip bij, tijdens het officiële fotomoment van de top drie in kwalificatie. Charles Leclerc beseft dat polepositie mogelijk was met zijn Ferrari, maar daar was de juiste setup voor nodig. Net die had de Monegask niet. “Ik denk dat ik weet waar het aan lag. In Q1 voelde de wagen heel goed, maar in Q3 was dat gevoel weg”, legt Leclerc uit.

De top drie van de kwalificatie. Foto: Motorsport Images.

Lees ook: Polesitter Vettel: ‘Het gevoel, de grip, dit was zó een ronde’

“Dat is natuurlijk wanneer het er echt om gaat”, beseft de Ferrari-coureur. “Het probleem is dat ik niet heb ingespeeld op de baan die verbeterde. Ik moet leren anticiperen op een evoluerende baan”, klinkt de zelfkritiek van Leclerc.

Ondanks zijn teleurstelling heeft Leclerc de hoop op een goed resultaat in de race nog niet opgegeven. “We waren erg snel op de mediums, hopelijk is dat morgen ook zo. Dan kunnen we voor een goed resultaat gaan”, besluit de jonge Monegask.

Kijk ook: Video: Even vragen aan… André Venema in Canada: ‘Stalorders bij Ferrari liggen voor de hand’