Sebastian Vettel vertrekt morgen in Montréal vanaf polepositie. En of de Duitser daar blij mee is. “Papidi papapa! Woehoe!”, klinkt het meteen na zijn beslissende ronde over de boordradio. Voor Vettel is het de eerste pole in zeventien races.

Een duidelijk opgetogen Vettel staat meteen na de kwalificatie Jenson Button te woord. “Het gevoel, de grip, dit was zó’n een ronde”, omschrijft de Duitser zijn snelste ronde. “Ik heb er echt van genoten, en ik ben heel blij voor het team.” Al heeft Vettel moeten werken voor de eerste startplek. “Hij (wijst naar Hamilton, red.) is extreem goed. Dus een polepositie behalen is niet bepaald eenvoudig”, vertelt Vettel enthousiast.

Foto: Motorsport Images.

Lees ook: Kwalificatie: Vettel verslaat Hamilton in duel om pole in Montréal, Verstappen strandt in Q2

Punten worden natuurlijk pas op zondag uitgedeeld, en net daar zou het schoentje wel eens kunnen wringen volgens Vettel. “Onze race pace was niet goed gisteren tijdens de tweede vrije training.” Gelukkig voor de polesitter hoeft Ferrari de rode softband tijdens de race niet te gebruiken. “Het is goed dat we onze tijd in Q2 op de mediums rijden en daarop starten, dan kunnen we de softs vermijden”, legt Vettel uit.

Ook teambaas Mattia Binotto was zichtbaar tevreden. “Uiteraard zijn we gelukkig, want eigenlijk komt dit ook voor ons als een verrassing”, geeft Binotto toe. Toch blijft de Italiaan voorzichtig voor zondag. “De bandenslijtage zal doorslaggevend zijn. Maar dat onze tegenstanders vanaf P6 en P11 (Gasly en Verstappen, red.) vertrekken, is natuurlijk mooi meegenomen”, besluit Binotto.

Lees ook: Verstappen klaar na Q2: ‘Gewoon pech’