*

Zesde plek voor Verstappen in tweede vrije training

Daan de Geus

Daan de Geus

24 november 2017 15:39

Zesde plek voor Verstappen in tweede vrije training
Sutton Images

De tweede vrije training in Abu Dhabi heeft Max Verstappen de zesde plaats opgeleverd. De Nederlander eindigde 1.017 seconde achter snelste man Lewis Hamilton.

Met zeven minuten op de klok in de tweede training stuurt Verstappen zijn Red Bull RB13 de pits uit en opent hij met een tijd van 1:41.277, hij is daar op dat moment zevende mee, met Hamilton ook dan al de snelste coureur op de baan.

Verstappen, bezig op super-softs, net als de andere coureurs vooraan op dat moment, klaagt in het rondje erna dat “de achterbanden na bocht tien al op zijn”. Dan wachten hem dat rondje nog elf bochten, maar hij gaat toch door, zoals hij er sowieso een wat langere stint van maakt.

De Limburger scherpt zijn rondetijd daarna aan, eerst naar een tijd in de 1:40.5 en daarna naar 1:40.089, alvorens als zesde op de tijdenlijst de pits in te duiken. Na een onderbreking van een kwartier, gaat hij vervolgens weer aan de slag, op ultra softs ditmaal.

Verstappen blijft tijdens deze run, met de andere grote jongens op hetzelfde rubber, op de zesde plek hangen. Zijn uiteindelijk snelste tijd is een 1:38.894, waarmee hij een seconde trager is dan Hamilton. Daarna volgen er long runs voor Verstappen en gaat hij niet meer voor tijden.

Verstappen schiet op het eind nog een keer wijd in de laatste bocht, maar kan door. Hij eindigt als zesde in de tweede sessie, die meer representatief is dan de eerste door het latere tijdstip, de ondergaande zon en koelere baantemperaturen – zoals we die ook in de kwalificatie en race zullen zien.

Verstappen rijdt tijdens de tweede training, net als gedurende de eerste, naar verluidt met enkele oudere motorcomponenten, om later nieuwere te kunnen gebruiken. Teamgenoot Daniel Ricciardo (derde in de training) doet dat ook. Ricciardo rijdt 34 ronden in VT2, Verstappen 33.