*

Zo moet het Circuit Zandvoort er uitzien voor de Dutch Grand Prix

Sjaak Willems

Sjaak Willems

29 november 2019 09:15

Zo moet het Circuit Zandvoort er uitzien voor de Dutch Grand Prix

Voetgangerstunnels, uitbreiding van het pitgebouw en zowel een nieuw paddockterrein als een medisch centrum. Circuit Zandvoort heeft meer details prijsgegeven van wat er de komende maanden wordt gebouwd in de Noordhollandse duinen.

Er worden twee nieuwe voetgangerstunnels aangelegd, deze voorgeproduceerde tunnels zijn elk 40 meter lang. Ook zal er een nieuw medisch centrum worden opgebouwd, dit zal op locatie gebeuren in Vroomshoop. Het 1-laags houten gebouw wordt dan in zijn geheel getransporteerd naar Zandvoort. Het pitgebouw wordt uitgebreid met een laag van 8 meter breed en 150 meter lang waar straks in mei de vips op het dak aan hun champagne nippen.

Lees ook: In beeld: nieuwe F1-versie circuit Zandvoort krijgt langzaam vorm

Zoals bekend wordt het circuit zelf ook flink onder handen genomen. Er is de veelbesproken Arie Luyendyk-bocht, die wordt omgevormd tot kombocht met een helling tot 32 procent. Ook de Hugenholtz-bocht krijgt een facelift, het verschil met de oude situatie is als je goed kijkt naar de artistic impression hieronder goed te zien. Daarnaast wordt de deklaag van het circuit wordt voor meer dan de helft voorzien van nieuw asfalt.

Aanstaande maandag komt de directie van circuit Zandvoort met een uitgebreide update over alles aangaande de voorbereidingen op de Dutch Grand Prix van volgend jaar.

Lees ook: Eerste werk aan Circuit Zandvoort begonnen voor GP van Nederland

Het vernieuwde circuit van Zandvoort zoals het er straks in mei moet komen uit te zien. Foto: Circuit Zandvoort