*

Zo was… Hongarije 2017

Daan de Geus

Daan de Geus

25 juli 2018 14:00

Zo was… Hongarije 2017
Sutton Images

In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. De Grand Prix van Hongarije is traditioneel de laatste race voor de zomerstop en de editie van 2017 was zowel qua temperatuur als actie op de baan een heet nummer.

Boem! Het weekend begint met een crash voor Saubers Pascal Wehrlein, die er gelukkig niks aan overhoudt. Foto: Sutton Images.

Felipe Massa moet de kwalificatie en race wel uitzitten wegens ziekte, en dus neemt Paul di Resta zijn stoeltje over bij Williams. De Schot doet dat heel verdienstelijk. Foto: Sutton Images.

De vangrails zijn altijd dichtbij in Hongarije, op de bochtige Hungaroring. Foto: Sutton Images.

Jolyon Palmer gaat nét over het randje. De Brit start in Hongaijre als tiende, maar eindigt buiten de punten. Foto: Sutton Images.

De schade aan de Red Bull van Daniel Ricciardo, na contact met teamgenoot Max Verstappen in de eerste ronde. Foto: Peter van Egmond.

Ricciardo had zich zijn race anders voorgesteld, zeker omdat Red Bull kansrijk dacht te zijn in Hongarije. Verstappen krijgt tien tellen straf voor de botsing. Foto: Sutton Images.

Sebastian Vettel lijkt eenvoudig naar de zege te gaan, tot een stuurprobleem opsteekt. Hij krijgt daarna waardevolle rugdekking van Kimi Räikönen. “Een echte teamspeler”, aldus Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene. Foto: Sutton Images.

Lewis Hamilton hoeft eens niet naar het podium: hij geeft de derde plek op het eind terug aan teamgenoot Valtteri Bottas, nadat die hem er eerder langs liet om de Brit tevergeefs de kans te geven de Ferrari’s aan te vallen. Foto: Peter van Egmond.

Een welverdiende champagnedouche: Vettel verstevigt zijn koppositie in het WK en gaat met een lekker gevoel op vakantie. Foto: Sutton Images.

Niet zoals verwacht: Verstappen finisht als vijfde na zijn botsing met Ricciardo bij de start, en de straf daarvoor. Hij biedt later ook zijn excuses aan het team aan. Foto: Peter van Egmond.

Meme-koning Fernando Alonso went alle Formule 1-fans een fijne zomervakantie! Foto: Sutton Images.