In de rubriek Zo was… blikken we in highlights terug op de raceweekends van vorig jaar. De Grand Prix van Italië bood vorig jaar vooral op de zaterdag spektakel, toen de kwalificatie nat was. Een dag later won Lewis Hamilton de race, waardoor hij de leiding in het kampioenschap overnam van Sebastian Vettel. 

De actie op de baan begint in 2017 al op donderdag, als verschillende F1-coureurs meedoen aan een kartevenement op het circuit. © Sutton Images.

Lewis Hamilton bezoekt de paddock in stijl. © Sutton Images.

2017: het jaar waarin de Bulls nog wél een auto hadden om in de regen mee te scoren. In de kwalificatie pakt regenmeester Hamilton pole voor Verstappen en Ricciardo. © Peter van Egmond.

Ook Lance Stroll voelt zich als een vis in het water: de Canadees kwalificeert zich als vierde, en schuift door gridstraffen van de Red Bulls zelfs op naar plek twee. © Peter van Egmond.

Romain Grosjean heeft meer moeite om zijn auto in het rechte spoor te houden: hij verliest de controle over zijn Haas op het rechte stuk. © Sutton Images.

Na Grosjeans crash ligt de kwalificatie tijdelijk stil. Verstappen weet zich desondanks goed te vermaken. © Peter van Egmond.

In Monza is het altijd dringen in bocht 1. Hamilton leidt bij de start, gevolgd door Ocon en Stroll. © Sutton Images.

Verstappen begint de race vanaf P13 door een motorwissel en stuit in zijn opmars op Felipe Massa. Verstappen is ongeduldig, raakt zijn concurrent en rijdt lek. © Peter van Egmond.

Parabolica: altijd goed voor mooie plaatjes. © Sutton Images.

Ricciardo rijdt van P16 naar P4. Hij passeert onderweg onder meer Kimi Räikkönen op een fenomenale manier in bocht 1. © Sutton Images.

Hamilton wint in het territorium van Ferrari. De Mercedes-rijder pakt bovendien de leiding in het kampioenschap. © Peter van Egmond.