Voor het eerst dit seizoen mocht Michael Schumacher na afloop van de kwalificatie verschijnen op de persconferentie. Net als Jenson Button kwam hij zeer verrassend uit de hoek met zijn tweede tijd. Het lijkt er dan ook op dat ’Der Michael’ zich morgen in de strijd om de overwinning gaat mengen. Vaak als er een verrassing in de kwalificatie te noteren valt, denkt men dat dit vanwege de hoeveelheid benzine komt. Of dat verhaal ook op Ferrari van toepassing is blijft de vraag, feit is echter wel dat de Ferrari-coureur zich doorgaans niet al te licht kwalificeert en dat het met het racetempo van de F2005 wel goedzit.

Schumacher zelf is vooral blij dat hij morgen eens niet vanuit het middenveld hoeft te beginnen. ,,Na alle problemen van gisteren en vanmorgen had ik niet verwacht dat we zo’n goede kwalificatie zouden rijden. Gelukkig wisten we de oorzaak al vrij snel te achterhalen en konden we de problemen oplossen. Uiteraard vind ik het helemaal niet erg om eens vanaf de voorste startrij te vetrekken."

Of hij morgen wederom voor een verrassing kan zorgen weet hij niet, al kan de zevenvoudig wereldkampioen natuurlijk niet ontkennen dat zijn uitgangspositie er voor de verandering eens niet om liegt. ,,Het team heeft een goede prestatie neergezet en het is nu zaak om deze lijn vooral door te trekken. Het ziet er goed uit en we gaan morgen voor het hoogst haalbare."