De Grand Prix Drivers Associations (GPDA) vergadert in Monaco over de veiligheid tijdens testsessies buiten de Grand Prix-weekends om. De coureurs maken zich zorgen.

Aanleiding voor het spoedoverleg is het ernstige ongeluk van McLaren-testcoureur Alexander Wurz (foto), vorige week vrijdag in Paul Ricard. De Oostenrijker bleef als door een wonder ongedeerd. Al eerder dit jaar hebben zich tijdens tests flinke ongevallen voorgedaan, zoals recent nog Giancarlo Fisichella in Barcelona. Volgens de GPDA zijn sommige circuits waarop wordt getest niet veilig genoeg.

Volgens het tijdschrift Autosport heeft de Grand Prix Drivers Association al een lijst gemaakt van gevaarlijke bochten. Hier zou over gesproken moeten worden. David Coulthard liet eerder al weten zich zorgen te maken over de veiligheid in testsessies en zegt nu dat hij Max Mosley ook geïnformeerd heeft. Alleen heeft de voorzitter van de FIA wel toestemming nodig van alle teams, voor hij iets kan doen.

,,We bemoeien ons er niet mee omdat de teams dat niet willen’’, aldus een woordvoerder van de FIA. ,,De coureurs mogen zeker een brief naar ons sturen met daarin hun zorgen, maar het team moet besluiten of ze wel of niet willen dat wij iets gaan doen.’’