*

Zuid-Korea onder voorbehoud terug op kalender

Eelco den Boer

Eelco den Boer

3 december 2014 18:22

Zuid-Korea onder voorbehoud terug op kalender
Racepictures

De Grand Prix van Zuid-Korea is weer opgedoken op de Formule 1-kalender, die vandaag is vastgelegd door de World Motor Sport Council van de FIA. De race heeft wel de status ‘onder voorbehoud’ meegekregen.

De terugkeer van de Zuid-Koreaanse Grand Prix brengt het totaal aantal races op 21, nadat eerder al werd bekendgemaakt dat Mexico na ruim twintig jaar weer een Grand Prix zal organiseren. Over de vorderingen van de benodigde aanpassingen aan het circuit in Mexico-City zijn veel twijfels, maar de FIA ziet vooralsnog geen noodzaak tot uitstel van het evenement. 

Ten opzichte van de eerder gepresenteerde kalender wisselen verder de races in China en Bahrein van plek. China komt nu op 12 april als eerst aan de beurt en een week later strijkt de F1-karavaan in Bahrein neer. Op 3 mei moet dan de Grand Prix van Zuid-Korea plaatsvinden. Het is niet bekend of dit moet gebeuren op het Korean International Circuit in Yeongam of op een nieuw stratencircuit in Seoel. De week aansluitend op de race staat de Grand Prix van Spanje gepland. De rest van de kalender is ongewijzigd. 

De volledige kalender:

15 maart: Australië
29 maart: Maleisië
12 april: China
19 april: Bahrein
3 mei: Zuid-Korea
10 mei: Spanje
24 mei: Monaco
7 juni: Canada
21 juni: Oostenrijk
5 juli: Engeland
19 juli: Duitsland (Nürburgring)
26 juli: Hongarije
23 augustus: België
6 september: Italië
20 september: Singapore
27 september: Japan
11 oktober: Rusland
25 oktober: Amerika
1 november: Mexico
15 november: Brazilië
29 november: Abu Dhabi

Lees meer over

2015 Kalender