De nieuwe A1 Grand Prix Series die komend weekend in Brands Hatch de vuurdoop beleeft, heeft op de valreep vier nieuwe landen mogen begroeten. Oostenrijk, Italië, Canada en Japan hebben ter elfder ure ook hun deelname bevestigd. Oud Formule 1-wereldkampioenen Niki Lauda en Keke Rosberg treden op als ambassadeurs van Team Austria. Mathias Lauda, zoon van Niki en dit seizoen zonder veel succes actief in de GP2, is benoemd tot coureur voor het Oostenrijkse team.

Japan treedt aan met Ryo Fukuda en Hideka Noda, die in Europa in de Formule 3 actief waren en tests hebben verricht met BAR. Piercarlo Ghinzani leidt het Italiaanse team, waarvan de naam van de coureur nog moet worden bevestigd. Enrico Toccacelo, de laatste weken derde man bij Minardi, lijkt de beste papieren in handen te hebben. Sean McIntosh tenslotte rijdt voor het fonkelnieuwe Canadese A1-team.

Vijfentwintig landen zijn komend weekend present bij de start van A1 Grand Prix, het nieuwe winterkampioenschap voor landenteams. Waarbij het opvallend is dat Mexico en Zuid-Afrika de namen van hun coureurs nog moeten bekend maken. IRL-coureur Tomas Scheckter zou de beste papieren hebben voor Zuid-Afrika aan de start te verschijnen.

Voor Nederland is Jos Verstappen eerste rijder (foto), Jeroen Bleekemolen fungeert als test- en reservecoureur. Kanshebbers op de titel behalve Nederland en Verstappen: Brazilië (Nelsinho Piquet en Joao Paulo Oliveira), Amerika (Scott Speed, Engeland (Robbie Kerr en Alex Lloyd), Frankrijk (Alexandre Prémat en Nicolas Lapierre) en Zwitserland (Neel Jani en Romain Grosjean) .

RTL7 zendt alle twaalf races rechtstreeks uit.