De A1 Grand Prix-race in het Braziliaanse Curitiba op zondag 12 februari gaat definitief niet door. En het ziet er niet naar uit dat de organisatie een vervangende race op de kalender zet, gezien de korte voorbereidingstijd.


De race in Curitiba is geschrapt omdat het circuit niet over de licentie beschikt die nodig is om de race te mogen organiseren. A1GP heeft de race inmiddels ook van de eigen website gehaald.

De organisatie heeft wel gekeken naar mogelijkheden de race op Interlagos of het Zuid-Afrikaanse Kyalami te houden, maar dat bleek op een dergelijke korte termijn niet mogelijk.

De afgelasting van de race in Brazilië heeft grote gevolgen voor het verdere verloop van het eerste seizoen A1 Grand Prix. Er zijn nu nog maar vijf raceweekends te gaan, en er zit een enorm gat tussen de race op het Zuid-Afrikaanse circuit van Durban (29 januari) en het evenement op Monterrey (Mexico), dat 26 februari plaats heeft. Bovendien heeft Team Frankrijk 31 punten voorsprong op naaste belager Zwitserland. Het team van Nicolas Lapierre en Alexandre Prémat zou al in Durban kampioen kunnen worden.