Davide Valsecchi en Luiz Razia beginnen morgen de testdag voor Lotus. De coureurs komen dit seizoen uit voor het AirAsia GP2-team van Lotus-chef Tony Fernandes.

Valsecchi en Razia moeten de Lotus delen tijdens de ochtendsessie. Na de lunchpauze neemt Jarno Trulli het stuur over. De kans bestaat dat het niet de laatste keer is dat de twee reserverijders in de T128 mogen plaatsnemen. Als ze voldoende indruk weten te maken in de GP2 mogen ze enkele vrijdagtrainingen voor hun rekening nemen.

Beide coureurs hebben al enige Formule 1-ervaring. Razia was vorig jaar officieel testrijder voor Virgin en werd ingezet tijdens de rookietest in Abu Dhabi. Davide Valsecchi was daar ook van de partij, maar dan namens HRT. Wie in Barcelona voor HRT in actie komen is overigens nog altijd een vraagteken.

Naast Lotus zet ook Force India een reservecoureur in tijdens de afsluitende wintertest in Barcelona. Nico Hülkenberg geeft morgenochtend het startsein voor de testwerkzaamheden van de Indiase renstal. De overige teams verdelen de tijd naar verwachting eerlijk over de twee vaste rijders. Alleen bij Virgin heeft Jérôme d’Ambrosio het rijk alleen, omdat Timo Glock nog herstellende is van zijn blindedarmoperatie.