De aanstaande Ferrari-president Sergio Marchionne houdt zich naar eigen zeggen nog niet bezig met ‘de rijderssituatie’ bij de Scuderia, maar bevestigt wel dat er nog keuzes gemaakt moeten worden.

Dat zegt de man die op 13 oktober aanstaande het stokje van Luca di Montezemolo overneemt als president van Ferrari volgens het Italiaanse Omnicorse, waarbij Marchionne benadrukt zou hebben dat: “Onze coureurskeuze ook afhangt van waar de coureurs om vragen en wat ze zelf willen.”

Marchionne lijkt daarbij olie op het vuur te gooien van de aanhoudende geruchten dat Fernando Alonso de Scuderia wel eens kan verlaten. Volgens het Italiaanse Gazzetta dello Sport zou Alonso zelfs al aan Ferrari hebben medegedeeld dat hij weg wil, terwijl dit volgens andere berichten nog niet zeker is, maar er wel frictie zou zijn ontstaan tussen Alonso en bepaalde fracties binnen Ferrari.

Dat Marchionne zich nog niet nadrukkelijk bezig houdt met Ferrari, komt omdat de ceo van het overkoepelende Fiat Chrysler Automobiles (FCA) druk bezig is met de beursgang van dat bedrijf en hij – zoals gezegd – pas op 13 oktober ook officieel aan het roer komt te staan van Ferrari.

In welke mate Marchionne wat de Formule 1-stal betreft de taken van Di Montezemolo overneemt, is nog niet duidelijk. Di Montezemolo speelde dit jaar weer een belangrijkere rol binnen Ferrari’s renstal, nadat teambaas Stefano Domenicali vroeg in het seizoen afscheid nam en Di Montezemolo zelf de onervaren Marco Mattiacci aanstelde als vervanger.

Räikkönen
Over de toekomst van Alonso’s teamgenoot Kimi Räikkönen werd eerder in 2014 veel gespeculeerd, maar de Fin lijkt nu – naarmate Alonso’s aanblijven minder zeker is geworden – juist vaster in het zadel te zitten. Räikkönen heeft zelf altijd volgehouden zijn in 2015 doorlopende contract gewoon uit te dienen en heeft bovendien veel openlijke steun gekregen van Mattiacci.