De GP2-Series organisatie heeft vandaag de specificatie-auto voor 2007 onthuld. Tijdens het Motor Sport Business Forum in Monaco wordt de auto voor het eerst aan het publiek getoond.De auto, gemaakt door Dallara, heeft een nieuw aerodynamisch pakket. Zo is er een aan de motorkap bevestigde middenvleugel, aan de sidepods bevestigde uitlaten, zogeheten ’T-wings’ en een nieuwe achtervleugel.

,,Ik ben trots en blij dat de nieuwste versie van de GP2-auto zijn eerste opwachting maakt hier in Monaco", vertelde GP2 Series-organisator Bruno Michel. ,,We zijn tevreden met de testresultaten en ik ben ervan overtuigd dat de recente updates onze teams en coureurs een nieuwe uitdaging zullen geven."

Volgens Michel worden de GP2 Series almaar sterker. ,,We bestaan pas twee jaar en nu al is het voor jonge talentvolle coureurs uitgegroeid tot de beste opstapklasse naar de Formule 1. In 2007 verschijnen vier voormalige GP2 coureurs in de Formule 1 aan de start, waaronder voormalig kampioenen Nice Rosberg en Lewis Hamilton. En Heikki Kovalainen debuteert bij huidig wereldkampioen Renault."

Michel vergat ook niet om GP2-partners Bridgestone en Renault te bedanken. ,,Samen hebben we een sterke voedingsbodem voor de Formule 1 gecreëerd."

LP