Hij hoopte nog in 2008 een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen, maar dat zat er niet in voor Ralf Schumacher. In plaats daarvan gaat de Duitser dit jaar voor Mercedes in de DTM rijden. Nog tot het einde van afgelopen jaar hield Schumacher vol dat hij in 2008 gewoon in de Formule 1 zou blijven. Er was echter geen team dat interesse toonde in de diensten van de coureur, die vervolgens zijn heil elders ging zoeken.

Schumacher reed vanaf 2005 voor Toyota, maar met name in 2007 presteerde hij slecht. Dat jaar liep ook het contract af tussen Schumacher en Toyota, maar het team had officieel nog een optie op de Duitser.

Toyota liet echter niet blijken daar graag gebruik van te maken en in oktober vorig jaar maakte Schumacher bekend te zullen vertrekken bij de Japanse renstal. Daarna testte de coureur nog voor Force India, maar zoals bekend ging het vrije stoeltje bij het team naar Giancarlo Fisichella.

Begin dit jaar testte Schumacher een DTM Mercedes in het Portugese Estoril en de Duitser reageerde enthousiast. Daardoor ontstond meteen de verwachting dat hij zijn debuut zou maken in de populaire Duitse toerwagenklasse, maar pas maandag werd officieel bekendgemaakt dat de deal was beklonken.

Schumacher zal gaan rijden in een Trilux AMG Mercedes C-klasse, een auto van vorig jaar. Geen nieuw model voor de coureur dus. ,,De DTM is nieuw voor mij en ik moet alles nog leren en wennen aan de auto. Daar heb je geen nieuwe auto voor nodig", legt Schumacher uit. ,,In een leerjaar is het winnen van races nog niet het doel."

Het debuut van Schumacher betekent de zoveelste ex-Formule 1-coureur die een poging waagt in de DTM. Onder andere Jean Alesi, Heinz-Harald Frentzen en Mika Hakkinen kwamen al in de klasse uit. Hakkinen was nog tot en met het afgelopen seizoen actief als DTM-coureur, maar liet onlangs weten ermee te stoppen.

De eerste DTM-race is op 13 april op het Duitse circuit van Hockenheim.

LP