Juist het foefje dat zijn team Mercedes naar verluidt helpt zo competitief te zijn, zat Michael Schumacher vandaag dwars. Vanwege een DRS-defect bleef hij steken op plaats achttien.

 

Schumacher, die vanwege de gridstraf van Pastor Maldonado overigens als zeventiende mag beginnen, geeft tegenover het Duitse RTL het volgende verhaal als uitleg voor zijn tegenvallende kwalificatie: “We hadden een probleem met de verstelbare achtervleugel, waardoor we aan het eind van Q1 in de pits moesten blijven en niet nog een laatste run konden doen.”

 

“Het drag reduction system gaf tijdens mijn tweede snelle ronde de geest, hetgeen me gelijk in de laatste sector al ongeveer een halve seconde heeft gekost. Ook deze ronde was daardoor dus niet zo snel als hij had kunnen zijn.”

 

“Om die reden had het echter ook geen zin om met een defect DRS nog een run te doen, want dan waren we alsnog langzamer geweest dan mijn snelste ronde”, vervolgt Schumacher, die nog niet weet hoe hij en Mercedes de race van morgen gaan aanpakken: “Ik kom nu net uit de auto, dus daar hebben we het nog niet over gehad, maar het lijkt me duidelijk dat we niet hadden verwacht de race van deze plek te moeten beginnnen.”