Michael Schumacher blijft de komende drie jaar nog voor Ferrari werken. De Duitser verlengde deze week zijn contract. Schumacher wil zich meer gaan bezighouden met Ferrari’s GT-auto’s.De zevenvoudig wereldkampioen is momenteel aan Ferrari verbonden als adviseur, maar zou een rentree maken als vervanger van Felipe Massa. Dat ging door fysieke problemen niet door, maar de weg is open voor een toekomstige samenwerking. Op zijn persoonlijke website maakte Schumacher bekend dat hij een contract voor drie jaar heeft getekend.

“Luca di Montezemolo en ik zijn gisteren overeengekomen om in elk geval nog drie jaar te blijven samenwerken”, schrijft de Duitser. “Ik heb me altijd erg thuis gevoeld bij Ferrari en ben dan ook blij met deze contractverlenging.”

“We zijn het erover eens dat ik me meer ga bemoeien met Ferrari’s straatauto’s”, aldus Schumacher. “Ik heb erg genoten van de ontwikkeling van de Ferrari California, de 430 Scuderia en de nieuwe 458 Italia die we volgende week zullen presenteren in Frankfurt. Ik kijk erg uit naar toekomstige projecten.”

Overigens wordt er nog altijd volop gespeculeerd over een terugkeer van Schumacher achter het stuur. Na zijn mislukte rentree dit seizoen – Schumacher’s nekblessure weerhield hem ervan Felipe Massa te vervangen – werd al gesuggereerd dat Ferrari volgend jaar een derde auto op de baan wil brengen voor Schumacher.

MB