In Monaco haalde hij opnieuw het einde van de race niet. Maar Christijan Albers houdt de moed erin. De in Monaco-woonachtige coureur hoopt op een goed resultaat in Canada.Heb je het gevoel dat het team in Monaco vooruitgang heeft geboekt?

,,Het gat met de concurrenten was in ieder geval kleiner. In de race waren de verschillen ook niet zo groot, daardoor is het extra zuur dat we niet gefinished zijn, helemaal omdat de race er al bijna op zat. Ik hoop dat we dit de rest van het seizoen kunnen volhouden.”

Op het circuit in Paul Ricard hebben jullie de afstelling voor Canada getest. Hebben jullie daar nog iets bijzonders gevonden wat gebruikt kan worden in Montréal?

,,We hebben inderdaad wat kunnen verbeteren. We hebben aardig wat kilometers gemaakt en goede data voor de race opgedaan, wat ons zeker zal helpen. We weten dat we nog steeds topsnelheid tekort komen en aangezien Canada een hoge snelheid-circuit is, zal het niet eenvoudig worden. Maar we hebben wat gevonden wat ons zal helpen met het remmen, de balans en de afstelling.”

Denk je dat de lage downforce en de agressieve bochtencombinatie op het Circuit Gilles-Villeneuve jouw rijstijl past?

,,Het maakt in feite niet zoveel uit op welk circuit je rijdt, omdat je altijd je rijstijl aan het circuit waar je dat weekend op racet, moet aanpassen. Montréal vind ik daarentegen wel één van de leukere circuits. Ik heb daar goede resultaten gehaald. Zoals in 2005 met Minardi toen ik me als vijftiende kwalificeerde, wat beter was dan waar we ooit op gehoopt hadden. Ik vind het erg leuk om hier te racen. Het evenement is bovendien fantastisch, het circuit ligt op vijf minuten van de stad en de sfeer is geweldig. Het is mooi voor het team dat ze kunnen genieten van wat de stad te bieden heeft.”

Wat is jouw doel voor deze race?

,,We pushen altijd voor een goed resultaat. Het is niet altijd makkelijk, maar we moeten er voor blijven vechten. De jongens op de fabriek verdienen dat. Op dit punt van het seizoen kunnen we eigenlijk niet meer doen dan wachten voor de B-spec om een stap vooruit te maken. Maar voor nu moeten we op elk klein detail letten om competitiever te worden. We kunnen het ons niet veroorloven om fouten te maken. Dus dat is het doel voor deze race en alle volgende. Er elke keer goed bovenop te zitten.”

Dit vragenvuur is beschikbaar gesteld door Spyker.

LV