Sebastian Vettel was na afloop van de race bijzonder boos op Red Bulls Daniil Kvyat, vanwege diens ‘suïcidale’ actie. Inmiddels is de Duitser enigszins bijgedraaid.

“Uiteindelijk was het toch een raceongeluk”, vertelt Vettel over het moment waarop hij voor zijn gevoel uit moest wijken voor Kvyat en daarbij teammaat Räikkönen raakte. “Daniil en ik hadden dezelfde intenties: ik wilde Kimi binnendoor pakken en Daniil mij. Kimi kwam van links terug richting de racelijn, Daniil kwam van rechts. Doordat ik reageerde op Kvyat, raakte ik Kimi.”

“Ik probeerde een touché nog wel te vermijden. Ik trapte vol op de rem, maar zonder succes. Het spijt me dat het zo is gelopen, want twee auto’s van hetzelfde team horen elkaar niet te raken. Bovendien reden we daarna allebei met schade in de rondte, waardoor onze races praktisch verloren waren.”

“Het team bleef echter kalm en dat heeft er ontzettend aan bijgedragen dat we de puntenschade enigszins hebben beperkt. Al met al hebben we gewoon een dijk van een race gereden. De snelheid was goed, de strategie was goed, dus meer kon ik me na het incident in de eerste bocht niet wensen.”

Räikkönen
Het is Kimi Räikkönen ondertussen nog altijd een raadsel wat er gebeurde in de eerste bocht: “Plots werd ik geraakt en stond ik achterstevoren. Mijn voorvleugel was kapot en ik had een lekke band, maar ik wist de pitstraat te bereiken. Ik kwam in min of meer de laatste positie terug op de baan.”

“Daarna heb ik alles gegeven om verder naar voren te komen, ook al voelde de auto niet optimaal. De opmars begon ook wat moeizaam, maar later begon ik makkelijker mensen in te halen.”

“Het is duidelijk dat de vijfde plaats niet grandioos is, maar ook geen ramp gezien de gebeurtenissen in de eerste bocht. Sebastian heeft zijn excuses aangeboden voor zijn aandeel in het incident. Het is me duidelijk dat hij me niet met opzet raakte, maar helaas verandert dat niks aan de uitkomst van de race.”