Uit onderzoek van Mercedes is gebleken dat er geen vertrouwelijke informatie naar rivaal Ferrari is gelekt door de van datadiefstal verdachte motorontwerper Benjamin Hoyle.

Een week geleden werd bekend dat Mercedes een zaak tegen de nog altijd in dienst zijnde Hoyle heeft aangespannen. Hoyle wordt verdacht van datadiefstal en zou informatie willen meenemen naar Ferrari, waarvoor hij zou gaan willen werken als zijn contract eind 2015 afloopt, zo stelde Mercedes.

Mercedes liet daarop aanvankelijk weten niet uit te kunnen sluiten dat Ferrari een ‘oneerlijk voordeel’ zou hebben verkregen door het mogelijke doorspelen van informatie door Hoyle. In een nieuwe verklaring stelt Mercedes nu echter dat het dit inmiddels wél heeft uitgesloten.

“Op basis van eigen onderzoek zien we geen reden om aan te nemen dat de gestolen data naar Ferrari is doorgespeeld. Ferrari wordt in onze schriftelijke aanklacht dan ook niet verdacht van wangedrag”, maakt Mercedes duidelijk.

Ferrari liet kort na het naar buiten komen van het bestaan van de zaak al weten weliswaar met Hoyle te hebben gesproken, maar de motorontwerper geen contract te hebben aangeboden.

Mercedes meldt verder dat er intern nog verschillende onderzoeken lopen ‘betreffende het ontvreemden van vertrouwelijke informatie door de heer Hoyle’. Het benadrukt daarbij onderzoek te blijven doen tot het er zeker van is dat de gestolen data het team en haar belangen niet zal schaden.

Mercedes verwacht dat dit proces nog twee tot vier maanden zal duren, omdat het wil vaststellen wat er met de gestolen data is gebeurd. Mercedes geeft daarnaast aan dat het zal doorgaan met het gerechtelijk vervolgen van Hoyle.