Lewis Hamilton is enorm gelukkig met zijn derde pole position van het seizoen. De Brit gaf Rosberg tijdens de kwalificatie voor het eerst dit weekend klop.

“Het is geweldig dat ik eindelijk die ene, goede ronde heb kunnen rijden”, begint Lewis Hamilton zijn terugblik op de kwalificatie. “Ik ben erg, érg blij. Je hebt dit soort prestaties nodig om in jezelf te blijven geloven. Nico was het hele weekend als zo verschrikkelijk snel, soms wel meer dan twee tienden sneller dan ik. Het geeft dan ook veel voldoening dat ik het gat op de baan heb weten te dichten.”

Terwijl Hamilton nageniet van zijn kwalificatiesucces, blikt hij ook al vooruit op de race van morgen, waarin het wat hem betreft eindelijk aan mag komen op een directe confrontatie met Nico Rosberg: “Ik heb dit jaar nog niet écht met Nico kunnen strijden, dus ik hoop dat het morgen gaat gebeuren. Inhalen is hier niet eenvoudig, dus de strategie is van doorslaggevend belang, evenals het managen van de banden.”

Rosberg
Nico Rosberg was dus in alle vrije trainingen sneller dan zijn teamgenoot, maar moest op de vroege zaterdagmiddag genoegen nemen met P2. Hij erkent zijn meerdere in Hamilton: “Hij had zijn zaakjes beter voor elkaar. Maar morgen is de race en dan gaat het er echt om.”

“Mijn starts zijn over het algemeen goed dit jaar, dus daar ligt wellicht een kans om orde op zaken te stellen. Met het oog op de hevige slijtage van de banden, verwacht ik dat het een interessante race wordt. Ik kijk in ieder geval uit naar een rechtstreeks gevecht, zonder daarbij de Red Bull-jongens uit het oog te verliezen, aangezien zij opvallend sterker zijn dan de Ferrari’s.”