Waar Valtteri Bottas met tevredenheid terugkijkt op zijn eerste ronden over het Baku City Circuit, benadrukt Massa dat het voor hem vooral een ‘lastige dag’ was.

De Fin Valtteri Bottas zat er met de derde tijd in de ochtendsessie en de vierde tijd in de middagsessie goed bij. Toch rekent hij zich nog niet rijk voor een goed weekend, want ‘op een nieuw circuit raak je nooit uitgeleerd’.

“Het was een interssante dag. Ik vind het echt een toffe baan, veeleisend bovendien. Snelle bochten worden afgewisseld met nauwe, langzame delen. Het voelde allemaal goed aan vandaag, maar er valt nog veel te verbeteren aan de auto. We moeten hard blijven werken om de rondetijden nog verder omlaag te brengen, want dit zou zomaar eens een goed weekend voor ons kunnen worden.”

Massa
Felipe Massa had het beduidend minder naar zijn zin in Azerbeidzjan. Hij kwam net verder dan de achtste respectievelijk zestiende tijd.  De Braziliaan kreeg het naar eigen zeggen niet voor elkaar de banden te laten doen wat hij wilde.

“Ik heb dat probleem dit seizoen nog niet gehad, niet in deze mate in ieder geval. Ik kreeg geen gevoel in de auto, omdat de ik de banden niet op temperatuur kreeg, waardoor ik heel erg met de auto worstelde. Terwijl anderen zich wel voortdurend wisten te verbeteren, bleef ik aanmodderen. Dat betekent dat we nog een hoop werk te doen hebben. Ik weet immers zeker dat ik competitief kan zijn, mits we deze problemen op weten te lossen.”